30 år

  TRETAB Transport 30 år!

  TRETAB Transport AB grundades i Trelleborg 1983 och i år firar vi 30 spännande och utvecklande år i branschen.

  Sedan starten har vi arbetat mot länderna i det forna Östeuropa och från början var mycket av transporterna byggmaterial, färg, stål och papper. På väg hem till Sverige var lastbilarna oftast lastade med allt ifrån möbler till livsmedel.

  När Berlinmuren föll 1989 ändrades förutsättningarna drastiskt – ett antal slutna länder som hade mycket eftersatta behov öppnades upp och det startade en samhällsutveckling med god tillväxt. För oss på TRETAB har denna utveckling varit stimulerande då svenska exportföretag har haft stora försäljnings-framgångar likaväl som goda produktionsvillkor har ökat importen.

  2004 genomfördes EU:s hitintills största utvidgning och flera av östra Europas länder blev delaktiga i unionen. Några av dessa är, Polen, Tjeckien Slovakien, Ungern, Slovenien, Estland, Lettland och Litauen.

  2007 anslöts Bulgarien och Rumänien. Första juli i år 2013 kom så Kroatien med. Det finns idag fyra erkända kandidatländer på våra marknader - Serbien, Makedonien, Montenegro och Turkiet.

  Under senare år har även aktiviteten ökat på länder som ligger i anslutning till EU:s yttre gräns som Ukraina och Ryssland. Vi ser fortsatt goda utvecklings- och tillväxtmöjligheter i länder längre österut.

  Sedan starten har vi vuxit stadigt och är idag 13 medarbetare med en omsättning som 2012 uppgick till lite drygt 139 MSEK.

  Vi hoppas att även i framtiden vara – Transportspecialisten på Östeuropa!

  Varma hälsningar från oss alla på TRETAB.

  Patrik & Mikael

  Visste du att...

  ...TRETAB transporterade förra året 138 703 400 kg gods fördelat på 15 000 sändningar!

  ...TRETAB var tidiga i branschen med att certifiera sig för kvalitet (1997) och miljö (1999)!

  ...TRETAB nådde i år ”all-time high” 88,9% i vår årliga nöjdkundmätning – NKI!

  ...En TRETAB-bil blev i februari 2007 lastbil nummer 1 000 000 att åka rutten Ystad – Swinoujscie med Unity Line!

  ...TRETAB’s längsta transport hitintills gick mellan Sverige och Zyryanovsk i Kazakstan totalt 5200 km och tog 14 dagar!

  Vill du veta mer?

  Läs mer här