Om företaget

TRETAB Transport AB - Transportspecialisten på Öst- och Centraleuropa.

Affärsidé

TRETAB bedriver transport- och speditionsverksamhet huvudsakligen mot Öst- och Centraleuropa med egna moderna trailers som bas på utvalda marknader.

TRETABs verksamhet genomsyras av personligt engagemang, hög flexibilitet samt lyhördhet för kunders önskemål.

TRETAB satsar på kompetent och erfaren personal och bejakar användandet av moderna tekniska lösningar.

Historik

TRETAB Transport AB grundades i Trelleborg 1983.

Företagets samlade erfarenhet av spedition är "flera hundra år" - då flera av medarbetarna har arbetat i speditionsbranschen under många år.

Ända sedan starten har TRETAB arbetat huvudsakligen mot länderna i det forna Östeuropa. När Berlinmuren föll 1989 ändrades förutsättningarna radikalt - en mycket stor marknad öppnade sig i det nya gränslösa Europa.

TRETAB Transport AB har vuxit stadigt och idag är vi 10 medarbetare. Omsättningen uppgick år 2018 till 140 miljoner SEK.

Redan 1997 blev vi ett av de första företagen i branschen som kvalitetscertifierades. I dag är vi certifierade enligt ISO 9001:2015. Sedan 1999 är vi även miljöcertifierade. Även här är vi recertifierade enligt den senaste standarden ISO 14001:2015.

Socialt engagemang

Vi på TRETAB vill uppfattas som ett juste och ansvarstagande företag.

Förutom att företaget utvecklas väl ekonomiskt har vi ambitionen att bidra till samhällets utveckling. Bland annat stödjer vi Barncancerfonden. Dessutom sponsrar vi ett antal lokala idrottslag.